Organisationens fortsatte vækst og succes afhænger af at gøre smart valg og ansætte bedste. Dagens økonomi eksploderer med talent, så du kan være selektiv om personalet du leje. Endnu, er det afgørende skridt til at udfylde en stilling at finde den rette talent til din organisation – en person, der har færdigheder til jobbet, nemt blander med kulturen, interagerer med holdet og tror på din mission.
I sin bestseller, gode til store, Jim Collins skriver, “i god til store transformation, mennesker ikke er dit vigtigste aktiv. De rigtige mennesker er.”
For at hjælpe dig med at lære hvordan man kan ansætte bedste, er det vigtigt at lære om effektiv ansættelse og udvælgelse evner. Gennemføre en jobsamtale ser nemmere end det er. Og det er problemet. Ifølge undersøgelser baseret på beskæftigelse optegnelser af tusinder af ledelse og linje medarbejdere, korrelation ringe eller ingen mellem de positive betænkninger, der opstår fra den typiske jobsamtale og arbejdspræstationer af de kandidater, der modtager dem glødende rapporter. Men denne korrelation går dramatisk når interviewe bliver et struktureret og veltilrettelagt proces-en, der er integreret i en organisation ‘s overordnede personale praksis.
Gennem årene har jeg gennemført mange interviews og uddannet endnu flere ledere på effektiv interviewe og udvælgelse teknikker. Og jeg har gået på snesevis af interviews. Hvor interviewet foregår fortæller mig en masse om, hvordan virksomheden fungerer, og holdning.
Hvis du er den ene gør skal at interviewe, effektiv interviewe og udvalg være et struktureret og veltilrettelagt proces. Her er et par tips til at få dig i gang.
Før interviewet:
Vide, hvad du behøver. Du kan nemt gå glip af dette trin, fordi du har fået andre ansvarsområder. Bestemme de nøglekompetencer, der kræves, før du interview. Hvis du er leje nogen i salg, for eksempel, oprette spørgsmål, der vil fortælle dig om personen, der har gode interpersonelle og organisatoriske færdigheder.
Annoncere holdning. Ikke blot reklamere i din lokale avis – cast din net endnu længere!
Se på hvad der virker. Hvilke personlighedstræk gøre nogen en god pasform for jeres kultur? Din organisation er lagt tilbage eller formelle? Mennesker arbejder 9-5 eller runde uret? Stille spørgsmål, der vil hjælpe dig med at finde ud af, om kandidaten vil tilpasse sig godt til organisationens kultur.
Planlægge flere interviews. Gennemføre 15 minutters telefoninterviews at frasortere upassende kandidater. Har nøglepersoner, dem, der vil arbejde med kandidaten, interview af topkandidater, og bede om deres feedback.
Under interviewet:
Stille de rigtige spørgsmål. Grave dybt for at finde ud af, om en person er mere komfortabel med detaljer eller det store billede; er en selvstændig forret eller en ordretageren. Oprette spørgsmål, der vil give dig de svar, du har brug for. Hvis time management færdigheder er nødvendige for eksempel, du måske ønsker at spørge, “Hvad er din metode til at organisere din dag?” Undersøg, hvad hver enkelt kandidat står til at bestemme, hvem der er stærkest i dette område.
Luk din mund og åbne dine ører. Alt for ofte interviewere forvandle et interview til en indkøbsliste af deres ønsker og behov. Spørg fokuseret spørgsmål og derefter lytte omhyggeligt. Tage noter.
Gå med din tarm. . Hvis du gjorde dine lektier – dvs, bestemmes de vigtigste jobkrav og stillet spørgsmål, som ville fastslå kvalifikationer – bør den ansættende afgørelse være et naturligt næste skridt. Sommetider, dog, kan ikke du sætte ord på hvorfor nogen er eller er ikke klikke med dig. Hvis du er usikker på om du vil stole på din intuition, forsinke afgørelsen for en dag eller to.
Her er en sidste tip. Efter conducing alle interviewene, anbefaler jeg, at du bruger et simpelt gitter til at hjælpe med at vælge den bedste kandidat. Simpelthen sætte navnene på hver enkelt kandidat vandret og sætte jobkravene eller nøgle kompetencer lodret. Derefter fyldes op en skala fra 1 til 5, hvor 5 er den højeste rating. Vurder hver kandidat fra 1 til 5 på hver af de jobkrav eller kompetencer. Personen med de højeste ratings er nok din bedste valg.
Først og fremmest overveje input fra hvert af interviewerne og stoler på din kollektive dom. Lægge alle stereotyper og vælge den bedste person til jobbet.

One thought on “Smart valg: Hvordan til at ansætte bedste

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.