post

Det kan være dyrt at tage på festival. Ikke bare fordi billetterne som regel ligger i den dyre ende af skalaen, men også fordi der findes så mange festivaler efterhånden. Der er for eksempel Roskilde Festival, Smukfest og Skive Festival, for blot at nævne nogle få, der foregår i Danmark. Typisk er det også forskellige kunstnere, der optræder på tværs af festivalerne, og derfor kan det også være svært kun at tage til en enkelt.

Spis dåsemad

Et trick, mange bruger for at spare penge under festivaler, er at undgå madboderne. Under de fleste festivaler, vil der være en masse madboder, der sælger diverse forskellige slags mad til ret dyre priser. Selvfølgelig skal du ikke undgå disse under alle festivaler – du har også lov til at spise rigtig god mad en gang imellem, men for at spare penge, kan det være en fordel at købe dåsemad, du kan spise. De mest populære typer dåsemad er makrel og bønner. Makrel kan være rigtig lækkert på en skive rugbrød, og så mætter det også godt at spise rugbrød og fisk. Bønner er også et godt og sundt valg, der ikke koster alverdens.

Lån penge nu, hvis du stadig ikke føler, at pengene kommer til at række, og få råd til din næste festival.

Bliv frivillig

Noget, rigtig mange festivalgæster gør brug af, er tilbuddet om at være frivillig under festivalen. En festival som Roskilde Festival overlever faktisk kun, fordi der hvert år er tusinde af mennesker, som bruger adskillige timer før, under og efter festivalen i bytte for et armbånd, der giver dem adgang til alle dagene. Sådan er det også med flere andre festivaler, og som regel vil du kunne finde et frivilligt arbejde under de lidt større festivaler. De typiske arbejdsopgaver, du kan få, er for eksempel at stå ved en madbod, være vagt på pladsen eller at hjælpe til med at sætte scener op. Disse jobs er alle nogle, der er forholdsvis nemme at udføre, men som der alligevel er stort behov for, at frivillige tager sig af.